DISTRIBUTIERIEM VERVANGEN VAN UW VOLVO 850 ESTATE VAN 1991-1997

vanaf

€395

GOEDKOOP DISTRIBUTIERIEM VERVANGEN VAN VOLVO 850 ESTATE

PRIJS IS INCLUSIEF MONTAGE VAN DE DISTRIBUTIERIEM

Waarom de Volvo 850 estate distributieriem vervangen moet worden

De Volvo 850 estate is beroemd om zijn betrouwbaarheid. Om die reputatie vast te houden, moet u op tijd een versleten distributieriem vervangen. De distributieriem is een gekartelde riem in de motor die beweging overbrengt tussen de krukas en de nokkenas. Deze onderdelen zijn zeer belangrijk in uw motor en zijn perfect op elkaar afgestemd mede dankzij de distributieriem. Een kapotte distributieriem, kan de motor van uw Volvo 850 estate ernstig beschadigen.

tijdig aan een nieuwe distributieriem

Allereerst raden wij distributieriem vervanging aan wanneer u een Volvo 850 occasion koopt, omdat het in veel gevallen onbekend is hoe lang de distributieriem al meegaat. Rijdt u met de eerste distributieriem, dan staat in de handleiding van uw Volvo 850 estate netjes bij welke kilometerstanden een controle door experts wordt aangeraden.

Een distributieriem gaat gemiddeld 5 tot 10 jaar mee en moet over het algemeen vervangen worden tussen de 60.000 en 180.000 km. Dit is echter afhankelijk van het type motor wat u in uw Volvo heeft. Bij onderhoud en controles, kijkt Volvo Service Voordeel standaard de distributieriem na. U wordt door ons personeel geadviseerd of de distributieriem vervangen moet worden. Bij een kapotte distributieriem kunnen motoronderdelen van uw Volvo 850 estate beschadigd raken en nemen uw kosten sterk toe.

wat wij nog meer vervangen bij uw volvo 850 estate

Om de spanning van de riem goed te houden, worden zowel de distributieriem als de spanrol en meelooprol vervangen bij uw estate. Dit is belangrijk, want als één rol versleten is wordt de distributieriem meer belast en kan hij snel breken. U kunt ook uit voorzorg meteen de waterpomp van uw Volvo 850 estate vervangen. Een distributieriem verwijderen kost tijd en is nodig om bij de waterpomp te komen. Extra onderhoud plegen kan u kosten in de toekomst schelen.

wat biedt volvo service voordeel u aan?

Volvo Service Voordeel werkt alleen met Volvo gespecialiseerde werkplaatsen. Dit personeel wordt door Volvo erkend als experts op het gebied van de Volvo 850 estate en andere modellen. Zij weten precies hoe uw Volvo 850 estate in elkaar zit en werken alleen met originele Volvo onderdelen. U krijgt dus topservice voor uw Volvo 850 estate.