DISTRIBUTIERIEM VERVANGEN VAN UW VOLVO C70 VAN 2005-2009

vanaf

€395

GOEDKOOP DE DISTRIBUTIERIEM VAN UW VOLVO C70 VERVANGEN

PRIJS IS INCLUSIEF MONTAGE VAN DE DISTRIBUTIERIEM

Het belang van een goede distributieriem in uw Volvo C70

De Volvo C70 is een cabrio en daarin hoort u te genieten. Dat kan niet als u de distributieriem niet op tijd laat vervangen. De distributieriem is te vinden in de motor van uw C70 en brengt beweging over tussen de krukas en de nokkenas. De onderdelen zijn zeer belangrijk en moeten daarom perfect op elkaar zijn afgesteld. De distributieriem houdt die afstelling vast. Bij een kapotte distributieriem kan de motor van uw Volvo C70 onherstelbaar beschadigd raken.

Volvo C70 distributieriem vervangen: wanneer nodig?

Allereerst raden wij distributieriem vervanging aan wanneer u een Volvo C70 occasion aanschaft, ongeacht het bouwjaar. In veel gevallen kunnen wij niet goed achterhalen hoe lang uw distributieriem al meegaat. In de handleiding van uw Volvo C70 staat netjes bij welk aantal kilometers u een distributieriem controle moet laten uitvoeren door experts. 

Een distributieriem gaat gemiddeld 5 tot 10 jaar mee en moet over het algemeen vervangen worden tussen de 60.000 en 180.000 km. Dit is echter afhankelijk van het type motor wat u in uw Volvo heeft. Bij onderhoud en controles, inspecteert Volvo Service Voordeel altijd de distributieriem. U wordt door ons personeel geadviseerd in het geval dat de distributieriem vervangen moet worden bij uw Volvo C70. Bij een kapotte distributieriem kunnen motoronderdelen van uw Volvo zwaar beschadigd raken en stijgen de kosten.

Wat wij nog meer vervangen bij uw Volvo C70

Er hoort altijd goede spanning op de distributieriem te staan. Daarom worden de distributieriem, de spanrol en meelooprol vervangen bij uw Volvo C70. Dit is belangrijk, want als 1 rol versleten is, krijgt de distributieriem meer belasting waardoor hij sneller breekt. U kunt ook preventief de waterpomp van uw Volvo C70 vervangen. Een distributieriem verwijderen is arbeidsintensief en alleen zo kan ons personeel bij de waterpomp komen. Vermijd meer kosten in de toekomst en voer meteen al het onderhoud aan uw C70 uit!

over onze Volvo garages

Volvo Service Voordeel werkt altijd samen met Volvo gespecialiseerde werkplaatsen. Deze specialisten zijn bekend met alle typen Volvo C70 en kunnen snel en voordelig de C70 distributieriem vervangen. Ons personeel werkt alleen met originele Volvo onderdelen.