DISTRIBUTIERIEM VERVANGEN VAN UW VOLVO S40 VAN 1997-2004

Vanaf

€395

GOEDKOOP DE DISTRIBUTIERIEM VAN UW VOLVO S40 VERVANGEN

PRIJS IS INCLUSIEF MONTAGE VAN DE DISTRIBUTIERIEM

Waarom de distributieriem vervangen van uw Volvo S40?

De eerste generatie Volvo S40 blijft een heerlijk rijdende sedan. Daarom is het belangrijk dat u op tijd de distributieriem laat vervangen. De distributieriem is een gekartelde riem in de motor die beweging overbrengt tussen de krukas en de nokkenas. Deze onderdelen zijn zeer belangrijk in uw motor en moeten perfect op elkaar zijn afgestemd. De distributieriem zorgt daarvoor. Een kapotte distributieriem kan de motor van uw Volvo S40 ernstig beschadigen.

Wanneer moet uw Volvo S40 distributieriem vervangen worden?

Allereerst raden wij distributieriem vervanging aan wanneer u een Volvo S40 occasion koopt, omdat het in veel gevallen onbekend is hoe lang de distributieriem al meegaat. In de handleiding van uw Volvo S40 hoort netjes te staan bij welke kilometerstanden een distributieriem controle door experts wordt aangeraden.

Een distributieriem gaat gemiddeld 5 tot 10 jaar mee en moet over het algemeen vervangen worden tussen de 60.000 en 180.000 km. Dit is echter afhankelijk van het type motor wat u in uw Volvo heeft. Bij onderhoud en controles, kijkt Volvo Service Voordeel standaard de distributieriem na. U wordt door ons personeel geadviseerd of de distributieriem vervangen moet worden. Bij een kapotte distributieriem kunnen motoronderdelen van uw Volvo S40 ernstig beschadigd raken en nemen uw kosten sterk toe.

Wat wordt er precies vervangen bij uw eerste generatie Volvo S40?

De spanning van de distributieriem hoort altijd goed te zijn. Daarom worden zowel de distributieriem als de spanrol en meelooprol vervangen bij uw Volvo S40. Dit is belangrijk, want als 1 rol versleten is wordt de distributieriem meer belast en kan hij snel breken. U kunt ook uit voorzorg meteen de waterpomp van uw Volvo S40 vervangen. Een distributieriem verwijderen kost tijd en is nodig om bij de waterpomp te komen. Pleeg nu al het onderhoud en vermijd extra kosten in de toekomst.

Distributieriem vervangen bij Volvo Service Voordeel

Volvo Service Voordeel werkt uitsluitend met Volvo gespecialiseerde werkplaatsen. Deze werkplaatsen worden door Volvo erkend als specialisten in de Volvo S40 en andere modellen. Zij weten precies hoe uw Volvo S40 gebouwd is en werken alleen met originele Volvo onderdelen. Uw Volvo S40 zijn distributieriem wordt door het beste personeel vervangen.