DISTRIBUTIERIEM VERVANGEN VAN UW VOLVO S40 VAN 2004-2009

Vanaf

€395

GOEDKOOP DE DISTRIBUTIERIEM VAN UW VOLVO S40 VERVANGEN

PRIJS IS INCLUSIEF MONTAGE VAN DE DISTRIBUTIERIEM

Waarom uw Volvo S40 distributieriem vervangen?

Volvo S40 kreeg vanaf 2004 een totaal nieuw uiterlijk, maar de geweldige rijervaring bleef behouden. Het is daarom belangrijk dat u de distributieriem laat vervangen voor het te laat is. De distributieriem is te vinden in de motor van uw S40 en brengt beweging over tussen de krukas en de nokkenas. De onderdelen zijn zeer belangrijk en moeten daarom perfect op elkaar zijn afgesteld. De distributieriem houdt die afstelling vast. Bij een kapotte distributieriem kan de motor van uw Volvo S40 onherstelbaar beschadigd raken.

Volvo S40 distributieriem vervangen: wanneer moet dit?

Allereerst raden wij distributieriem vervanging aan wanneer u een Volvo S40 occasion koopt, ook als het bouwjaar vanaf 2004 is. In veel gevallen kunnen wij niet goed achterhalen hoe lang uw distributieriem al meegaat. In de handleiding van uw Volvo S40 staat netjes bij welk aantal kilometers u een distributieriem controle door experts moet laten uitvoeren.

Een distributieriem gaat gemiddeld 5 tot 10 jaar mee en moet over het algemeen vervangen worden tussen de 60.000 en 180.000 km. Dit is echter afhankelijk van het type motor wat u in uw Volvo heeft. Bij onderhoud en controles, inspecteert Volvo Service Voordeel altijd de distributieriem. U wordt door ons personeel geadviseerd in het geval dat de distributieriem vervangen moet worden bij uw Volvo S40. Bij een kapotte distributieriem kunnen motoronderdelen van uw Volvo zwaar beschadigd raken en rijzen uw kosten sterk.

Wordt er nog meer naast de distributieriem vervangen?

Er hoort altijd goede spanning op de distributieriem te staan. Daarom worden de distributieriem, de spanrol en meelooprol vervangen bij uw Volvo S40. Dit is belangrijk, want als 1 rol versleten is, krijgt de distributieriem meer belasting waardoor hij sneller breekt. U kunt ook preventief de waterpomp van uw Volvo S40 vervangen. Een distributieriem verwijderen is arbeidsintensief en alleen zo kan ons personeel bij de waterpomp komen. Vermijd meer kosten in de toekomst en voer meteen al het onderhoud aan uw S40 uit!

Volvo Service Voordeel kan voordelig uw distributieriem vervangen

Volvo Service Voordeel werkt altijd samen met Volvo gespecialiseerde werkplaatsen. Deze specialisten zijn bekend met alle typen Volvo S40 en kunnen snel en voordelig de S40 distributieriem vervangen. Ons personeel werkt alleen met originele Volvo onderdelen.