DISTRIBUTIERIEM VERVANGEN VAN UW VOLVO S60 VAN 2001-2009

Vanaf

€395

GOEDKOOP DE DISTRIBUTIERIEM VAN UW VOLVO S60 VERVANGEN

PRIJS IS INCLUSIEF MONTAGE VAN DE DISTRIBUTIERIEM

Waarom is uw Volvo S60 distributieriem vervangen belangrijk?

Of u nu in een eerste generatie Volvo S60 rijdt of in het nieuwste model, Volvo staat voor een heerlijke rijervaring. Het is daarom belangrijk dat een versleten distributieriem vervangen zodra dit nodig is. De distributieriem is te vinden in de motor van uw S60 en brengt beweging over tussen de krukas en de nokkenas. De onderdelen moeten perfect op elkaar zijn afgesteld en daarvoor is een goede distributieriem nodig. Gaat de distributieriem kapot, dan kan uw Volvo S60 niet meer rijden en is uw motor waarschijnlijk beschadigd. Daarom controleren wij standaard de distributieriem bij elke onderhoudsbeurt.  

Wanneer moet de Volvo S60 distributieriem vervangen worden?

Eigenlijk meteen wanneer u een gebruikte Volvo S60 heeft gekocht. Veel werkplaatsen markeren niet wanneer zij een distributieriem hebben vervangen. Daarom is het moeilijk te oordelen hoe lang de distributieriem van een S60 occasion al meegaat. Heeft u een nieuwe Volvo S60, dan kunt u in de handleiding vinden bij welke kilometerstanden Volvo aanraadt dat u een distributieriem controle moet aanvragen.

Een distributieriem gaat gemiddeld 5 tot 10 jaar mee en moet over het algemeen vervangen worden tussen de 60.000 en 180.000 km. Dit is echter afhankelijk van het type motor wat u in uw Volvo heeft. De werkplaatsen van Volvo Service Voordeel controleren uw distributieriem standaard wanneer u standaard onderhoud, een APK of een Volvo Jaarbeurt aanvraagt. Bij een kapotte distributieriem, loopt de motor van uw Volvo S60 vrijwel meteen zware schade op. Het is dus belangrijk dat u op tijd een versleten distributieriem laat vervangen.

Wat er nog meer bij de Volvo S60 vervangen kan worden

Bij distributieriem vervanging, vervangen onze Volvo specialisten meestal meer onderdelen bij uw S60. Dat klinkt vreemd maar er zit een goede reden achter. Een distributieriem moet altijd onder goede spanning staan. Daarom vervangen wij ook meteen de spanrol en de meelooprol bij uw Volvo S60. Als een van deze rollen versleten is, komt de distributieriem onder zware druk te staan. Een kapotte distributieriem duurt dan niet lang. Ook kan ons personeel preventief uw S60 waterpomp vervangen. Een distributieriem verwijderen kost veel arbeidstijd en alleen zo kan een vakman ook bij de waterpomp komen. U bespaart dus tijd, moeite en geld door al dit onderhoud meteen aan te vragen voor uw Volvo S60.

Volvo S60 distributieriem vervangen: onze service en uw voordeel

Omdat Volvo Service Voordeel alleen samenwerkt met door Volvo erkende gespecialiseerde werkplaatsen, garanderen wij het beste onderhoud aan uw S60. De distributieriem vervangen bij uw Volvo S60 is misschien uitdagend voor de gemiddelde garage, bij onze werkplaatsen gebeurt het snel, efficiënt én voordelig. Wij werken alleen met originele Volvo onderdelen, dus u ziet nooit een verlies in kwaliteit.