DISTRIBUTIERIEM VERVANGEN VAN UW VOLVO S70 VAN 1997-2001

Vanaf

€395

GOEDKOOP DE DISTRIBUTIERIEM VAN UW VOLVO S70 VERVANGEN

PRIJS IS INCLUSIEF MONTAGE VAN DE DISTRIBUTIERIEM

De Volvo S70: waarom u op tijd distributieriem vervanging moet aanvragen

Een klassieker zoals de Volvo S70 moet goed onderhouden worden en daarbij moet de distributieriem niet vergeten worden. Loop geen risico en vraag op tijd distributieriem vervanging aan. De distributieriem is een gekartelde riem in de motor die beweging overbrengt tussen de krukas en de nokkenas. Zijn de onderdelen van de S70 motor niet perfect op elkaar afgestemd, dan loopt uw motor zware schade op. De distributieriem houdt alles op zijn plaats. Zonder de riem ontstaat er chaos in uw motor.

Wanneer distributieriem vervanging nodig is bij de Volvo S70

Wij raden distributieriem vervanging standaard aan bij alle Volvo occasions, dus ook de S70. Vaak is het niet te achterhalen hoe lang er al gereden is met de distributieriem en of het überhaupt de eerste distributieriem is. U kunt dan beter het zekere voor het onzekere nemen want schade na een kapotte distributieriem repareren kost meer geld.

Een distributieriem gaat gemiddeld 5 tot 10 jaar mee en moet over het algemeen vervangen worden tussen de 60.000 en 180.000 km. Dit is echter afhankelijk van het type motor wat u in uw Volvo heeft. Bij onderhoud of een controle, nemen wij de distributieriem van uw Volvo S70 standaard mee in het rapport. U krijgt van ons personeel advies over wanneer de distributieriem vervangen moet worden. Bij een kapotte distributieriem kunnen motoronderdelen van uw tweede generatie Volvo S70 direct beschadigd raken. De kosten stijgen dan enorm en dat willen we voorkomen.

Andere onderdelen die vervangen worden

De spanning van de distributieriem moet optimaal blijven, daarom vervangen wij ook meteen de spanrol en meelooprol bij uw Volvo S70. Dit wordt altijd aangeraden, want als een van de rollen in uw motor versleten raakt, komt er meteen meer druk te staan op de distributieriem en gaat hij minder lang mee. U kunt ons ook meteen de waterpomp van uw Volvo S70 laten vervangen. Een distributieriem verwijderen kost tijd en moet altijd verwijderd worden om bij de waterpomp te komen. Extra onderhoud plegen kan u in de toekomst onderhoudskosten schelen voor uw Volvo S70.

Volvo S70 onderhoud altijd mogelijk bij onze werkplaatsen

Volvo Service Voordeel werkt alleen met door Volvo erkende specialisten en werkplaatsen. Deze vakmensen zijn door Volvo opgeleid en experts op het gebied van de S70, en alle andere Volvo sedans. Er wordt uitsluitend gewerkt met originele Volvo onderdelen. Zo verzekeren wij dat u de beste service en het meeste voordeel haalt uit onze Volvo S70 distributieriem onderhoud.