DISTRIBUTIERIEM VERVANGEN VAN UW VOLVO S80 VAN 1997-2006

Vanaf

€395

GOEDKOOP DE DISTRIBUTIERIEM VAN UW VOLVO S80 VERVANGEN

PRIJS IS INCLUSIEF MONTAGE VAN DE DISTRIBUTIERIEM

Waarom moet de distributieriem vervangen worden bij uw Volvo S80?

De S80 is zelfs voor een Volvo een bijzonder veilig auto. Ongelukken zijn helaas onvermijdelijk als uw distributieriem kapot gaat. De distributieriem is een gekartelde riem in de motor die beweging overbrengt tussen de krukas en de nokkenas. Deze onderdelen zijn zeer belangrijk en moeten perfect op elkaar afgestemd zijn. Daar zorgt de distributieriem voor. Een kapotte distributieriem kan de motor van uw Volvo S80 zwaar beschadigen.

Wanneer moet de distributieriem vervangen worden bij de Volvo S80?

Allereerst raadt Volvo Service Voordeel distributieriem vervanging aan bij alle S80 occasion modellen. In veel gevallen kan zelfs ons personeel niet achterhalen hoe lang een distributieriem bij een gebruikte Volvo al meeloopt. U kunt dan beter het zekere voor het onzekere nemen. Rijdt u met de eerste distributieriem, dan staat in de handleiding van uw Volvo S80 bij welke kilometerstanden een controle door experts wordt aangeraden door de fabrikant.

Een distributieriem gaat gemiddeld 5 tot 10 jaar mee en moet over het algemeen vervangen worden tussen de 60.000 en 180.000 km. Dit is echter afhankelijk van het type motor wat u in uw Volvo heeft. Bij onderhoud en controles, controleren wij de distributieriem standaard. U wordt door ons personeel geadviseerd of de distributieriem vervangen moet worden. Bij een kapotte distributieriem kunnen motoronderdelen van uw Volvo S80 direct beschadigd raken, wat uw kosten flink doet stijgen.

Welke onderdelen vervangen wij bij uw Volvo S80?

Om de spanning van de riem goed te houden, worden zowel de distributieriem als de spanrol en meelooprol vervangen bij uw Volvo S80. Dit raden wij altijd aan, want als één rol versleten is wordt de distributieriem zwaarder belast en breekt hij sneller. U kunt ook voor de zekerheid de waterpomp van uw Volvo S80 laten vervangen. Een distributieriem verwijderen kost tijd en moeten wij sowieso verwijderen om bij de waterpomp te komen. Extra onderhoud plegen kan u later veel kosten schelen.

Waarom uw distributieriem vervangen bij ons?

werkt alleen met door Volvo erkende specialisten en werkplaatsen. Deze vakmensen zijn door Volvo opgeleid en experts op het gebied van de S80 en andere modellen. Zij werken ook uitsluitend met originele Volvo onderdelen, dus u bent ervan verzekerd dat uw Volvo S80 na onderhoud weer als nieuw de werkplaats uitrijdt.