DISTRIBUTIERIEM VERVANGEN VAN UW VOLVO S80 VAN 2006-2009

Vanaf

€395

GOEDKOOP DE DISTRIBUTIERIEM VAN UW VOLVO S80 VERVANGEN

PRIJS IS INCLUSIEF MONTAGE VAN DE DISTRIBUTIERIEM

Waarom heeft uw tweede generatie Volvo S80 een nieuwe distributieriem nodig?

Met de tweede generatie Volvo S80 plaatste Volvo nog meer techniek in de auto die de veiligheid verbetert. Creëer niet zelf risico en laat uw distributie riem op tijd vervangen. De distributieriem is een gekartelde riem in de motor die beweging overbrengt tussen de krukas en de nokkenas. Zijn de onderdelen van de S80 motor niet perfect op elkaar afgestemd, dan loopt uw motor zware schade op. Daarom is een goede distributieriem belangrijk, want die houdt alles op zijn plaats. Een kapotte distributieriem wilt u uw Volvo S80 niet aandoen.

Wanneer moet de tweede generatie Volvo S80 zijn distributieriem vervangen worden?

Wij raden distributieriem vervanging standaard aan bij een occasion Volvo S80. Vaak is het niet te achterhalen hoe lang de distributieriem al meegaat en of het überhaupt de eerste distributieriem is. U kunt dan beter het zekere voor het onzekere nemen want schade na een kapotte distributieriem is veel duurder. Rijdt u in een nieuwe Volvo S80 met het bouwjaar 2006 of later? Dan kunt u in de handleiding van Volvo de kilometerstanden vinden waarbij een distributieriem controle wordt geadviseerd.

Een distributieriem gaat gemiddeld 5 tot 10 jaar mee en moet over het algemeen vervangen worden tussen de 60.000 en 180.000 km. Dit is echter afhankelijk van het type motor wat u in uw Volvo heeft. Bij onderhoud en controles, nemen wij de distributieriem standaard mee in ons rapport. U wordt door ons personeel geadviseerd wanneer de distributieriem vervangen moet worden. Bij een kapotte distributieriem kunnen motoronderdelen van uw Volvo S80 direct beschadigd raken, wat uw kosten exponentieel doet toenemen.

Meer onderdelen vervangen bij de tweede generatie Volvo S80

Om de spanning van de riem perfect te houden, worden zowel de distributieriem als de spanrol en meelooprol vervangen bij uw Volvo S80. Dit raadt elke werkplaats aan. Als een rol in uw motor versleten is, komt er meer druk te staan op de distributieriem en breekt hij sneller. U kunt ook voor de zekerheid de waterpomp van uw Volvo S80 laten vervangen. Een distributieriem verwijderen kost tijd en moeten wij verwijderen om bij de waterpomp te komen. Extra onderhoud plegen kan u later veel kosten schelen bij een Volvo S80 uit 2006 of eerder.

Volvo Service Voordeel: voor al het onderhoud aan de nieuwe S80

Volvo Service Voordeel werkt alleen met door Volvo erkende specialisten en werkplaatsen. Deze vakmensen zijn door Volvo opgeleid en experts op het gebied van de S80, of het nu om  de eerste modellen gaat of de Volvo S80 vanaf 2006. Er wordt uitsluitend gewerkt met originele Volvo onderdelen, dus u bent ervan verzekerd dat u topservice krijgt met al het onderhoud aan uw Volvo S80.