DISTRIBUTIERIEM VERVANGEN VAN UW VOLVO V40 VAN 1997-2004

Vanaf

€395

GOEDKOOP DE DISTRIBUTIERIEM VAN UW VOLVO V40 VERVANGEN

DE PRIJS IS INCLUSIEF MONTAGE VAN DE DISTRIBUTIERIEM

Waarom de distributieriem vervangen van uw Volvo V40?

De elegante Volvo V40 rijdt minder elegant wanneer uw distributieriem versleten is. De distributieriem is een gekartelde riem in de motor die beweging overbrengt tussen de krukas en de nokkenas. Deze onderdelen zijn zeer belangrijk in uw motor en zijn perfect op elkaar afgestemd mede dankzij de distributieriem. Een kapotte distributieriem, kan de motor van uw Volvo V40 ernstig beschadigen.

Wanneer moet uw Volvo V40 distributieriem vervangen worden?

Allereerst raden wij distributieriem vervanging aan wanneer u een Volvo V40 occasion koopt, omdat het in veel gevallen onbekend is hoe lang de distributieriem al meegaat. Rijdt u met de eerste distributieriem, dan staat in de handleiding van uw Volvo V40 netjes bij welke kilometerstanden een controle door experts wordt aangeraden.

Een distributieriem gaat gemiddeld 5 tot 10 jaar mee en moet over het algemeen vervangen worden tussen de 60.000 en 180.000 km. Dit is echter afhankelijk van het type motor wat u in uw Volvo heeft. Bij onderhoud en controles, kijkt Volvo Service Voordeel standaard de distributieriem na. U wordt door ons personeel geadviseerd of de distributieriem vervangen moet worden. Bij een kapotte distributieriem kunnen motoronderdelen van uw Volvo V40 beschadigd raken en nemen uw kosten sterk toe.

Wat wordt er precies vervangen bij uw Volvo V40?

Om de spanning van de riem goed te houden, worden zowel de distributieriem als de spanrol en meelooprol vervangen bij uw Volvo V40. Dit is belangrijk, want als één rol versleten is wordt de distributieriem meer belast en kan hij snel breken. U kunt ook uit voorzorg meteen de waterpomp van uw Volvo V40 vervangen. Een distributieriem verwijderen kost tijd en is nodig om bij de waterpomp te komen. Extra onderhoud plegen kan u kosten in de toekomst schelen.

Waarom distributieriem vervangen bij Volvo Service Voordeel?

Volvo Service Voordeel werkt alleen met Volvo gespecialiseerde werkplaatsen. Dit personeel wordt door Volvo erkend als experts op het gebied van de Volvo V40 en andere modellen. Zij weten precies hoe uw Volvo V40 in elkaar zit en werken alleen met originele Volvo onderdelen. Uw Volvo V40 zijn distributieriem wordt dus door het beste personeel vervangen.