DISTRIBUTIERIEM VERVANGEN VAN UW VOLVO V50 VAN 2004 TOT 2012

Vanaf

€395

GOEDKOOP DE DISTRIBUTIERIEM VAN UW VOLVO V50 VERVANGEN

PRIJS IS INCLUSIEF MONTAGE VAN DE DISTRIBUTIERIEM

Waarom uw Volvo V50 distributieriem vervangen?

Volvo V50 rijdt nog lekkerder dan je van een station car zou verwachten. Het is daarom belangrijk dat u de distributieriem laat vervangen voor het schade aan uw motor veroorzaakt. De distributieriem is te vinden in de motor van uw V50 en brengt beweging over tussen de krukas en de nokkenas. De onderdelen zijn zeer belangrijk en moeten daarom perfect op elkaar zijn afgesteld. De distributieriem houdt die afstelling vast. Bij een kapotte distributieriem kan de Volvo V50 motor onherstelbaar beschadigd raken.

Wanneer moet de Volvo V50 distributieriem vervangen worden?

Allereerst raden wij altijd distributieriem vervanging aan bij een Volvo V50 occasion. Het is moeilijk bij gebruikte auto’s te zien hoe lang de distributieriem al meerijdt. In uw Volvo V50 handleiding staat duidelijk aangegeven bij welke kilometerstanden u een distributieriem controle moet laten uitvoeren door experts.

Een distributieriem gaat gemiddeld 5 tot 10 jaar mee en moet over het algemeen vervangen worden tussen de 60.000 en 180.000 km. Dit is echter afhankelijk van het type motor wat u in uw Volvo heeft. Bij onderhoud en controles, inspecteert Volvo Service Voordeel altijd de distributieriem. U wordt door ons personeel geadviseerd in het geval dat uw Volvo V50 distributieriem vervangen moet worden. Bij een kapotte distributieriem kunnen motoronderdelen van uw V50 zwaar beschadigd raken en stijgen de kosten.

Wordt er nog meer naast de distributieriem vervangen bij de Volvo V50?

Uw Distributieriem moet goed onder spanning staan. Om die reden vervangen wij naast de distributieriem ook de spanrol en meelooprol bij uw Volvo V50. Dit is erg belangrijk. Als 1 rol versleten is, komt de distributieriem onder zware druk te staan. Hij breekt daardoor sneller. We kunnen ook preventief de waterpomp van uw Volvo V50 vervangen. Een distributieriem verwijderen is kost veel tijd en is arbeidsintensief. Omdat ons personeel alleen bij de waterpomp kan komen door de distributieriem te verwijderen, vermijdt u extra kosten in de toekomst. Zo kan uw Volvo V50 alleen maar langer mee.

Volvo V50 distributieriem vervangen bij Volvo Service Voordeel

Volvo Service Voordeel werkt alleen samen met Volvo gespecialiseerde werkplaatsen. Onze specialisten zijn bekend met elk type Volvo V50. Ze kunnen snel en voordelig de V50 distributieriem vervangen. Ons personeel werkt uitsluitend met originele Volvo onderdelen.