DISTRIBUTIERIEM VERVANGEN VAN UW VOLVO XC60 (2008-2013)

Vanaf

€395

GOEDKOOP DE DISTRIBUTIERIEM VAN UW VOLVO XC60 VERVANGEN

PRIJS IS INCLUSIEF MONTAGE VAN DE DISTRIBUTIERIEM

Nieuwe distributieriem offerte aanvragen voor de XC60

Een grote auto zoals de Volvo XC60 (gebouwd tussen 2008 en 2013) moet goed kunnen accelereren. Daarom is het belangrijk dat u een goede distributieriem in uw motor heeft. Loop geen risico en vraag distributieriem vervanging op tijd aan. De distributieriem is een gekartelde riem in de motor die beweging overbrengt tussen de krukas en de nokkenas. Zijn de onderdelen van de XC60 motor niet perfect op elkaar afgestemd, dan loopt uw motor zware schade op. De distributieriem houdt alles op zijn plaats.

Nieuwe distributieriem nodig?

Wij raden distributieriem vervanging standaard aan bij een occasion Volvo XC60, of deze nu gebouwd is tussen 2008 en 2013 of een ander bouwjaar. Vaak is het niet te achterhalen hoe lang er al gereden is met de distributieriem en of het überhaupt de eerste distributieriem is. U kunt dan beter het zekere voor het onzekere nemen want schade na een kapotte distributieriem repareren kost veel meer.

Een distributieriem gaat gemiddeld 5 tot 10 jaar mee en moet over het algemeen vervangen worden tussen de 60.000 en 180.000 km. Dit is echter afhankelijk van het type motor wat u in uw Volvo heeft. Bij onderhoud of een controle, nemen wij de distributieriem van uw Volvo XC60 standaard mee in het rapport. U krijgt van ons personeel advies over wanneer de distributieriem vervangen moet worden. Bij een kapotte distributieriem kunnen motoronderdelen van uw Volvo XC60 direct beschadigd raken, wat uw kosten exponentieel doet toenemen.

Overige onderdelen die vervangen worden bij uw Volvo

De spanning van de distributieriem moet optimaal blijven, daarom vervangen wij ook meteen de spanrol en meelooprol bij uw Volvo XC60. Dit wordt altijd aangeraden, want als een van de rollen in uw motor versleten raakt, komt er meteen meer druk te staan op de distributieriem en gaat hij minder lang mee. U kunt ons ook meteen de waterpomp van uw Volvo XC60 laten vervangen. Een distributieriem verwijderen kost tijd en moeten altijd verwijderd worden om bij de waterpomp te komen. Extra onderhoud plegen kan u in de toekomst onderhoudskosten schelen voor uw Volvo XC60.

Vraag nu een offerte aan voor een nieuwe distributieriem

Volvo Service Voordeel werkt alleen met door Volvo erkende specialisten en werkplaatsen. Deze vakmensen zijn door Volvo opgeleid en experts op het gebied van de XC60, maakt niet van welk bouwjaar hij is. Er wordt uitsluitend gewerkt met originele Volvo onderdelen. Zo verzekeren wij dat u de beste service en het meeste voordeel haalt uit onze Volvo XC60 distributieriem onderhoud. Vraag meteen een offerte aan voor een nieuwe Volvo XC60 distributieriem, gebouwd tussen 2008 en 2013.