DISTRIBUTIERIEM VERVANGEN VAN UW VOLVO XC70 VAN 2001-2007

Vanaf

€395

GOEDKOOP DE DISTRIBUTIERIEM VAN UW VOLVO XC70 VERVANGEN

PRIJS IS INCLUSIEF MONTAGE VAN DE DISTRIBUTIERIEM

Waarom een nieuwe distributieriem aanvragen voor de XC70

De Volvo XC70 kan rijden op alle terreinen en daarvoor is een uitstekende werkende motor nodig. Zonder een goede distributieriem loopt uw motor snel schade op. Loop geen risico en vraag distributieriem vervanging op tijd aan. De distributieriem is een gekartelde riem in de motor die beweging overbrengt tussen de krukas en de nokkenas. Zijn de onderdelen van de XC70 motor niet perfect op elkaar afgestemd, dan loopt uw motor zware schade op. De distributieriem houdt alles op zijn plaats.

Wanneer distributieriem vervanging nodig is bij de Volvo XC70

Wij raden distributieriem vervanging standaard aan bij een occasion Volvo XC70, of deze nu een modeljaar tussen 2001-2007 heeft of een ander bouwjaar. Vaak is het niet te achterhalen hoe lang er al gereden is met de distributieriem en of het om de eerste distributieriem gaat. U kunt dan beter het zekere voor het onzekere nemen want schade na een kapotte distributieriem repareren gaat veel meer kosten.

Een distributieriem gaat gemiddeld 5 tot 10 jaar mee en moet over het algemeen vervangen worden tussen de 60.000 en 180.000 km. Dit is echter afhankelijk van het type motor wat u in uw Volvo heeft. Bij onderhoud of een controle, nemen wij de distributieriem van uw Volvo XC70 standaard mee in het rapport. U krijgt van ons personeel advies over wanneer de distributieriem vervangen moet worden. Bij een kapotte distributieriem kunnen motoronderdelen van de Volvo XC70 direct beschadigd raken, wat uw kosten exponentieel doet stijgen.

Andere onderdelen die wij vervangen bij de Volvo XC70

De spanning van de distributieriem moet goed blijven, daarom vervangen wij ook meteen de spanrol en meelooprol bij uw Volvo XC70. Dit wordt altijd aangeraden, want als een van de rollen in uw motor versleten raakt, komt er meteen meer druk te staan op de distributieriem en gaat hij minder lang mee. U kunt ons ook meteen de waterpomp van uw Volvo XC70 laten vervangen. Een distributieriem verwijderen kost tijd en moet altijd verwijderd worden om bij de waterpomp te komen. Extra onderhoud plegen kan u in de toekomst onderhoudskosten schelen voor uw Volvo X70.

Volvo XC70 onderhoud bij Volvo Service Voordeel

Volvo Service Voordeel werkt alleen met door Volvo erkende specialisten en werkplaatsen. Deze vakmensen zijn door Volvo opgeleid en experts op het gebied van uw XC70 en elk ander bouwjaar. Er wordt uitsluitend gewerkt met originele Volvo onderdelen. Zo verzekeren wij dat u de beste service en het meeste voordeel haalt uit ons Volvo XC70 distributieriem onderhoud.